EL05
26.06, 09:30-10:00
Encapsulation of natural polyphenols with antioxidant properties in polyelectrolyte capsules and nanoparticles.
Капсулирование природных полифенолов с антиоксидантными свойствами в полиэлектролитные капсулы и наночастицы.
Belarus / Белоруссия
Regularities of natural polyphenols (epigallocatechin gallate, tannic acid, teaflavin, and tearubigin) encapsulation in multilayer films and capsules formed by layer-by-layer method using their alternate adsorption with polycations and proteins, adsorption of the polyphenols into gelatine nanoparticles, and antioxidant activity of encapsulated compounds have been studied.
Изучены закономерности капсулирования природных полифенолов (эпигаллокатехин галлата, танниновой кислоты, теафлавина и теарубигина) в мультислойные пленки и микрокапсулы, сформированные методом послойного осаждения путем их чередующейся адсорбции с поликатионами или белками, адсорбция полифенолов в желатиновые наночастицы и антиоксидантная активность инкапсулированных соединений.